Project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ genomineerd voor VHBC-prijs 2017!

Afgelopen december heeft CZ het Anders Beter project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ voorgedragen voor de VBHC-prijs 2017. Inmiddels hebben we gehoord dat we officieel genomineerd zijn!

Inspirerende initiatieven strijden om deze prestigieuze prijs waarbij een internationale jury van experts de initiatieven beoordeelt op het toepassen van de diverse dimensies binnen het Value-Based Health Care concept. In totaal zijn er 13 nominees. De vierde editie van de VBHC-prijs wordt uitgereikt op 11 mei 2017.

Binnen de proeftuin ‘Anders Beter’ worden nieuwe werkwijzen ontwikkeld, uitgetest, onderzocht op effect en bij succes uitgerold als nieuwe vormen van reguliere zorg. We werken aan verbetering en het betaalbaar houden van de zorg. Leden van deze proeftuin zijn MCC Omnes, Zuyderland, CZ, Huis voor de Zorg, zorggroep Meditta en Samenwerkende Apothekers. Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek, Academische Werkplaats Ouderenzorg en IQ healthcare leveren ook een bijdrage aan het project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’.

Een bijzonder resultaat voor dit mooie project!

Logo Anders Beter_projectlogos_V2

Het project is mede mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraars CZ en VGZ namens alle zorgverzekeraars.