De grootste winst is al binnen…

- 29 maart 2017 -

Van onderwerp in de taboesfeer naar een nominatie voor de VBHC-prijs 2017. Die reuzesprong maakt het Anders Beter-project Gewenste zorg in de laatste levensfase. Projectleider Lara Dijkstra en Robuust-programmamanager Pepijn van den Beemt zien met trots de geweldige vlucht die het ambitieuze project heeft genomen. En natuurlijk kijken ze ook uit naar 11 mei. De dag dat de internationale jury zich buigt over alle nominaties. “Maar,” stelt Pepijn, “de nominatie is al een prijs op zich. Alleen al vanwege de aandacht die het project nu krijgt.”

Op 11 mei weten Pepijn en Lara of Gewenste zorg in de laatste levensfase de VBHC-prijs wint. Maar beiden zijn het erover eens dat de grootste winst al binnen is. Lara: “Het gaat ons primair om het verdwijnen van het taboe rondom het laatste levensdeel van de patiënt èn dat in de hele keten wordt samengewerkt. Beide zijn met succes in gang gezet. Bovendien opent de nominatie nu al veel deuren. Partijen die eerst terughoudend waren, raken nu ook enthousiast. De afwachtende sfeer van toen is ervan af en daardoor kunnen we nu stappen zetten.

De ambitie is dat straks alle huisartsen, specialisten en apotheken in de regio meedoen. Én dat er reguliere financiering komt voor activiteiten die in het kader van Gewenste zorg in de laatste levensfase worden opgenomen. Dat is de absolute hoofdprijs.”

Lees het gehele interview met Pepijn en Lara.