Leefstijlinterventie healthyLIFE

HealthyLIFE is een nieuwe multidisciplinaire ketenaanpak voor kwetsbare volwassenen. Deze nieuwe gecombineerde leefstijlinterventie stimuleert deelnemers hun leefstijl kritisch onder de loep te nemen én om beweeg- en voedingsgewoonten te veranderen. Elke aanpassing in de leefstijl kan al gezondheidswinst opleveren.

Wetenschappelijk onderzoek naar effecten
De effecten van deelname aan healthyLIFE worden ook wetenschappelijk onderzocht. Heeft de inzet van een leefstijlcoach en een beweegcoach een toegevoegde waarde bij het bereiken en vasthouden van een gezonde leefstijl? Het onderzoek wordt uitgevoerd door Ecsplore in samenwerking met Universiteit Maastricht en Fontys Sporthogeschool (lectoraat Move to Be).

HealthyLIFE is een programma van Ecsplore, ontwikkeld in samenwerking met CZ, Institute Positive Health, Fontys Sporthogeschool en wordt uitgevoerd in samenwerking met onder andere met Meditta, als een van de partijen binnen Anders Beter. HealthyLIFE is mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Rabobank, Anders Beter, de deelnemende gemeenten en zorgverzekeraars CZ en VGZ namens alle zorgverzekeraars.

 

Patiënten die als “burger” zelf werken aan gezond gedrag en ook anderen daarin stimuleren.

Lees meer over healthyLIFE